Got it!
Search

Koledar z mislimi Aleteijinih sogovornikov

Aleteia po novem niso le spletni članki, ampak smo za vas pripravili tudi nekaj, kar lahko vzamete v roke in podarite: koledar z navdihujočimi mislimi Aleteijinih sogovornikov. 

Verjamemo, da bo vsaj za trohico polepšal tudi najbolj vsakdanji in turoben dan v letu. Postane lahko čudovito darilo vam ali vašim dragim.


Prelistaj & naroči
Lucia Jerman, oblikovalka koledarja

Oblika koledarja je preprosta, da ne oddaljuje od sporočila. Glavni element, poleg besedila, je fotografija, ki podkrepi zapisano in še druga čutila spodbudi k doživljanju sporočila.

Lucia Jerman, oblikovalka koledarja
Urška Kolenc, sourednica koledarja

Urška Kolenc, sourednica koledarja

Ne glede na to, v katerem obdobju se trenutno nahajate, misli za vsak dan vam bodo prinašale upanje, nasmeh na obraz in zavedanje, da je življenje kljub raznovrstnim odtenkom polno lepega in dobrega.

Prelistaj & naroči


Velik del citatov iz našega koledarčka je nastal spontano, med intervjuji za članke. Spodaj preberite najzanimivejše izmed njih:

Intervju z duhovnikom Markom Rijavcem.

“Najbolj sem hvaležen za to, da mi Bog vedno znova daje čutiti, da nisem sam”.

"Vedno bolj čutim veselje v zavedanju, da je Gospod z mano in da me s tem, kar mi daje, uči in razume v vsem"

Duhovnik Marko Rijavec je biblicist, pa tudi župnik v Idriji in Godoviču. Pogovarjali smo se o poslanstvu duhovnika, o resničnem veselju, o tem, kako to veselje živeti v vsakdanjem življenju. Pred kratkim je namreč izšla njegova razlaga pisma Filipljanom Veselite se v Gospodu.

Preberi celoten članek na aleteia.si.

Intervju z duhovnikom Markom Rijavcem.
Intervju z zdravnikom Dejanom Fabčičem

Intervju z zdravnikom Dejanom Fabčičem

Še en zdravnik, ki dokazuje, da je tudi v krutem sistemu mogoče biti človek.

Klepetali smo z Dejanom Fabčičem, specialistom interne medicine, ki deluje v ambulanti za sladkorno bolezen in bolezni ščitnice v Novi Gorici. Svojim pacientom lahko o zdravstvenih tegobah marsikaj pove tudi iz osebne izkušnje, saj se je rodil z redko telesno okvaro, zaradi katere se mu noge niso normalno razvile. Kolen in gležnjev ne more pregibati. A to ga ni ustavilo pri športnem udejstvovanju. Nasprotno: nastopil je na dvojih paraolimpijskih igrah, in to v različnih športih. Dejan, zdaj 40-letni oče dveh hčera, je tudi nekdanji dijak Škofijske gimnazije Vipava.

Preberi celoten članek na aleteia.si

Intervju z igralko Nino Ivanič

“Z možem naju kriza ni oslabila, temveč celo zbližala in naredila še močnejša”

Nina Ivanič je nadarjena igralka, ki ima svoj slog. Trenutno jo lahko občudujemo v priljubljeni slovenski nadaljevanki Najini mostovi kot zgovorno medicinsko sestro Dragico.

Vlogi je Nina uspela vdihniti energičnost, všečnost, neustrašnost in odločnost. Odločna in neustrašna je tudi, ko ne igra, sploh ko je treba javno spregovoriti o svoji veri.

Preberi celoten članek na Aleteia.si

Intervju z igralko Nino Ivanič
O teologiji telesa prek pričevanja zakoncev Pečnik

O teologiji telesa prek pričevanja zakoncev Pečnik

“Verjela sem, da se bo moja čistost lahko obnovila, če bo mimo prišel moški, ki me bo vreden”

Ozaveščanje o vrednosti vsakega življenja in biti glas nerojenih otrok sta dve glavni dejavnosti Zavoda Živim, katerega vidna člena sta Darja in Franci Pečnik, zakonca in starša šestih otrok. K temu poslanstvu ju je vodila boleča izkušnja izgube sina Mateja, ki je umrl v 18. tednu nosečnosti.

V sklopu niza predavanj Zavoda Živim, ki se v času koronavirusa odvijajo na spletu, sta zakonca Pečnik spregovorila o teologiji telesa prek njunega zakona.

Preberi celoten članek na Aleteia.si

Prelistaj & naroči

Brezplačna poštnina pri naročilih nad 45 €
Možnost vračanja izdelka 15 dni po nakupu
Varen nakup

Ostanite z nami

Mail: [email protected]

Telefon: 01/360 28 28  (od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro)

Facebook    Instagram    Twitter  Aleteia

Za vsa vaša vprašanja o izdelkih smo na voljo na zgoraj zabeleženi telefonski številki in e-pošti.

Nazaj na vrh